Tidens Brus

Tidens Brus är ett musikprojekt med syfte att placera åländska visor i ett nutida musikaliskt sammanhang utan att frångå den folkliga vistraditionen. Vi menar att bra visor består!

Vi har ett särskilt intresse för äldre sjömansvisor som sjungits ombord. De här visorna fungerar som ”tidsmaskiner” och ger en unik inblick i livet på segelfartygen och i de strömningar som rörde sig i dåtidens värld. Visorna framför vi i sammansättningen Marianne Häggblom, Kim Hansson, Kjell Frisk och Catherine Frisk Grönberg. Vi har sjungit och spelat i flera länder bl.a. vid festivaler på Irland, i England, i Holland och på vår åländska Baltic Shanty Festival.

Under våren och sommaren 2020 har de flesta av våra framträdanden blivit inställda pga Coronapandemin. Men vi har deltagit i några online event och ser nu fram emot sensommaren och hösten 2020.

Glädjande är att vi från Ålands kulturdelegation beviljats projektunderstöd för vårt projekt ”På världens alla hav” –  med anledning av Ålands självstyrelses 100-års jubileum 2021. Det ser vi framemot att få ta i tu med.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s